ΦωτΟΑρτ
 ΦωτΟΑρτ: Νέα - Ανακοινώσεις   
 
"Δώσε αίμα, Μοιράσου τη ζωή"

Έκθεση φωτογραφίας της ΦωτΟΑρτ από 14/6/23 πλαισιώνουν μόνιμα το χώρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Άρτας με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία και την προσφορά στον συνάνθρωπο , με μια καλλιτεχνική ματιά. Συμμετέχουν: Νίκος Κασσελούρης, Παύλος Καρέζος, Χρήστος Πάνου, Κατερίνα Σάτου Βέρρου, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Κατερίνα Βασιλάκη. 
 
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ - Έκθεση φωτογραφίας 2022

Το Φροντιστήριο Αστρολάβος διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας στην πόλη της Άρτας στις 26 & 27 Νοεμβρίου 2020 Η ΦωτΟΑρτ πλαισίωσε την εκδήλωση με φωτογραφικό υλικό αστυνομικής ατμόσφαιρας !!  Οι φωτογραφίες μας στηθήκαν ως πρωτοσέλιδα εφημερίδων με τίτλο "ΚΑΘΑΡΣΗ".  Ευχαριστούμε την εφημερίδα "ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ" και τη Ζωή Μπαρτζώκα για την πολύτιμη βοήθεια τους! Συμμετέχουν: Νίκος Κασσελούρης, Παύλος Καρέζος, Χρήστος Πάνου, Κατερίνα Ζαβερδινού, Κατερίνα Σάτου Βέρρου, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Στέφανος Μασούρας. 
 
4η Διάσταση "το μέσα μας"- Έκθεση Φωτογραφίας 2022

4η ΔΙΑΣΤΑΣΗ "ΤΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ"
Στην έκθεση της ΦωτΟΑρτ με τίτλο, 4η Διάσταση "το μέσα μας", αποκαθηλώνονται τα πρέπει, με βλέμμα και διάθεση τέτοια, που κάνει τον θεατή να αναρωτιέται αν το οπτικό του πεδίο θολώνει από συγκινησιακό συναίσθημα και καθιστώντας τον, την ίδια στιγμή μάρτυρα της νέας διάστασης, μέσα από τη ματιά των δημιουργών φωτογράφων.
Στο Αρχοντικό "Οικία Ζορμπά", μνημείο Ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, ξεδιπλώνεται η συνέχεια της ιστορίας αυτής της "τέταρτης διάστασης".
Πλοηγός στο ταξίδι, ο Στέφανος Μασούρας, και συνταξιδιώτες η Κατερίνα Παπαδημητρίου, ο Παύλος Καρέζος, ο Νίκος Κασσελούρης, ο Χρήστος Πάνου , ο Μανώλης Τουτουδάκης, η Κατερίνα Ζαβερδινού και η Κατερίνα Σάτου Βέρρου
 
 
Εγκαίνια νέας στέγης της ΦωτΟΑρτ στην "Οικία Ζορμπά"

Την Τετάρτη στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό χώρο, την Οικία Ζορμπά, καθώς και την έκθεση της ΦωτΟΑρτ, με φωτογραφικά στιγμιότυπα της εργασιακής καθημερινότητας στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Συμμετέχουν: Μαρία Μόσιαλου, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Παύλος Καρέζος, Κατερίνα Σάτου Βέρρου, Συμέλα Καραβασιλείου. 
 
Στο Αρχοντικό Ζορμπά η στέγη της ΦωτΟΑρτ

O Φωτογραφικός Σύλλογος Άρτας, η δραστήρια ΦωτΟΑρτ αποκτά στέγη στο Αρχοντικό Ζορμπά (επί της Περιφερειακής Οδού, δίπλα στη Μητρόπολη).
Την επίσημη ανακοίνωση έκανε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου κατά την διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.
Εκτιμώντας ότι το Αρχοντικό Ζορμπά θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο τοπικό πολιτιστικό γίγνεσθαι και να αποκτήσει ζωή και δράση, η ΦωτΟΑρτ υπέβαλλε στην κα Παπαδοπούλου ανεπίσημα το σχετικό αίτημα πριν από δυο χρόνια, όταν ξεκίνησε και η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο φωτογραφικός Σύλλογος επανήλθε, επίσημα πλέον, πριν από μερικούς μήνες στο αίτημά του και έχοντας πλέον την στήριξη και την θετική εισήγηση του Δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη.
Έτσι, με απόφαση του Κ.Α.Σ, παραχωρείται στη ΦωτΟΑρτ μέρος του Αρχοντικού Ζορμπά υπό όρους και υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας. Η παραχώρηση θα γίνει για ένα χρόνο με δυνατότητα όμως ανανέωσής της εφόσον τηρηθούν οι όροι.
Η κα Παπαδοπούλου κάνοντας την ανακοίνωση τόνισε τη χημεία που υπάρχει στη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας με τη ΦωτΟΑρτ.
Από την πλευρά του ο Φωτογραφικός Σύλλογος, που από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς με εκθέσεις και συνεργασίες εντός και εκτός Άρτας, με ενθουσιασμό υποδέχθηκε την απόφαση του Κ.Α.Σ και ήδη ετοιμάζει την δράση με την οποία θα εγκαινιάσει αυτό το νέο ξεκίνημα. Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αρχές Μαρτίου με έκθεση φωτογραφικού υλικού και θα αφορά μία ξεχωριστή ματιά των μελών της ΦωτΟΑρτ στα μνημεία της Άρτας και όχι μόνο. 
 
"Τα πρόσωπα της βίας"- Έκθεση φωτογραφίας 2019

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αρταίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και στα πλαίσια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας:
"Τα πρόσωπα της βίας". Με την συμμετοχή της ΦωτΟΑρτ & της ΦΟΑ
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 23 Νοεμβρίου 2019 στις 7μ.μ., στην Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας "Γ.Μόραλης". Διάρκεια Έκθεσης : 23-29 Νοεμβρίου 2019
Συμμετέχουν: Αποστολία Τάτση, Γεωργία Καραβασίλη, Ηλίας Λώλος, Μαρία Μόσιαλου, Ράνια Τσάνη, Βαγγέλης Ζαβερδινός, Πάυλος Καρέζος, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Συμέλα Καραβασιλείου, Πέτρος Κουτσοκέρας.
 
 
"Παρόντες" - Έκθεση φωτογραφίας 2019

Στα πλαίσια του 9ου φεστιβάλ ψυχικής υγείας « επιλέγω να ζω » που διοργανώνει η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης στα Ιωάννινα στις 10 & 11 Οκτωβρίου 2019 στον πολιτιστικό χώρο « Δημήτρης Χατζής» , Παλαιά Σφαγεία , το Οικοτροφείο Αίολος της Ε.Ψ.Ε.Π σε συνεργασία με τον φωτογραφικό σύλλογο Άρτας ΦωτΟΑρτ παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «Παρόντες».
Η διετή συνεργασία με τον φωτογραφικό σύλλογο Άρτας ΦωτΟΑρτ , ακολουθώντας την καθημερινότητα των ενοίκων εντός και εκτός δομής σε διάφορες δράσεις , είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια συλλογή φωτογραφικού υλικού. Επιλέχτηκαν 20 φωτογραφίες μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται συναισθήματα, προσωπικότητες και σχέσεις εμπιστοσύνης των ενοίκων με τα πρόσωπα αναφοράς τους αλλά και με τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας.
Η προβολή των φωτογραφιών έχει ως στόχο να αντιταχτεί στο στίγμα που περιβάλλει την ψυχική ασθένεια αποδεικνύοντας ότι όλοι μπορούν να είναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ . Η έκθεση είναι ανοιχτή προς το κοινό τις ημερομηνίες 10, 11& 12 Οκτωβρίου 2019

Συμμετέχουν: Αποστολία Τάτση, Βαγγέλης Ζαβερδινός, Πάυλος Καρέζος, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Νίκος Κασελούρης.
 
 
"Ντο-Ρε-Μι-Φα-Σολ-Λα..κλικ"  -  Έκθεση φωτογραφίας 2019

Η ΦωτΟΑρτ είναι η πρώτη φωτογραφική ομάδα της Άρτας από το 2014 και επισήμως φωτογραφικός σύλλογος από το 2017. Είμαστε μια ομάδα ερασιτεχνών με κοινό γνώμονα την αγάπη για τη φωτογραφία και σκοπό να προσελκύσουμε λάτρεις αυτής της τέχνης. Η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πόλης μας, οι ομορφιές της ευρύτερης περιοχής αλλά και η διαφορετική οπτική προσέγγιση πάνω σε καθημερινά και οικεία θέματα είναι τα κίνητρά μας για το επόμενο κλικ. Κάθε χρόνο στο τέλος της φωτογραφικής μας σεζόν διοργανώνουμε θεματική έκθεση με σκοπό να αναδειχτεί η δουλειά των μελών στους συμπολίτες μας, άλλα και να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας με όμορφες εικόνες μέσα απ' την οπτική μας ματιά.
Η ιδέα της αποτύπωσης των μουσικών οργάνων και η ανάδειξη τους, ήταν μια φωτογραφική πρόκληση υψηλών απαιτήσεων, που το αποτέλεσμα δικαιώνει τη συνεργασία δύο καλλιτεχνικών κόσμων, της μουσικής και της φωτογραφίας!

Συμμετέχουν: Αποστολία Τάτση, Βούλα Λάμπρου, Γεωργία Καραβασίλη, Δημήτρης Μισερλής, Δημήτρης Παπαρούνης, Ελίνα Μπουκουβάλα, Ευάγγελος Ζαβερδινός, Ευάγγελος Μητσέλος, Ηλίας Λώλος, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Μαρία Μόσιαλου, Μανώλης Τουτουδάκης, Νίκος Κασσελούρης, Ράνια Τσανή, Παύλος Καρέζος, Πέτρος Κουτσοκέρας, Σήλια Αντωνίου, Συμέλα Καραβασιλείου, Σωτηρία Δεμενοπούλου

 
 
"Ιστορίες Δερματοστιξίας" -  Έκθεση φωτογραφίας 2018

Η ΦωτΟΑρτ , με πορεία πέντε χρόνων στο χώρο και επίσημος φωτογραφικός σύλλογος πάνω από έναν χρόνο, απαριθμεί δεκάδες μέλη ερασιτεχνών φωτογράφων.
Προσπαθούμε μέσα από τον φακό να αποτυπώσουμε ιστορίες, λεπτομέρειες που το ανθρώπινο μάτι δεν βλέπει, δημιουργώντας αναμνήσεις. Η αγάπη για την φωτογραφία είναι το μυστικό που ενώνει τόσους διαφορετικούς ανθρώπους σε μια οικογένεια. Την οικογένεια της ΦωτΟΑρτ.
Η έκθεσή με θέμα την τέχνη της δερματοστιξίας - Τατουάζ, μέσα από τη δική μας ματιά. Το σώμα γίνεται μέσο αφηγηματικό με σκοπό το τατουάζ να επικοινωνήσει το μήνυμά του.

Συμμετέχουν: Αποστολία Τάτση, Βούλα Λάμπρου, Γεωργία Καραβασίλη, Δημήτρης Παπαρούνης, Ditto Christofer gunior, Ευάγγελος  Ζαβερδινός, Ηλίας Λώλος, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Λαμπρινή Ρήγα, Μαρία Μόσιαλου, Νίκος Κασσελούρης, Παύλος Καρέζος, Σήλια Αντωνίου, Συμέλα Καραβασιλείου, Σωτηρία Δεμενοπούλου.
 
 
«Τα ψηφιδωτά του Μικρού Θεάτρου. Η συντήρηση ψηφιδωτών»

Η θεματική που αφορά στο Μικρό Θέατρο της αρχαίας Αμβρακίας στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Βραδιές Τετάρτης στο Μουσείο», θα κλείσει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00 με την ομιλία με τίτλο «Τα ψηφιδωτά του Μικρού Θεάτρου. Η συντήρηση ψηφιδωτών» και ομιλητές τους Κωνσταντίνο Υψηλό, Κατερίνα Μπασιάκου και Γιώργο Μπισμπίκη.
Ο Κωνσταντίνος Υψηλός είναι μόνιμος συντηρητής αρχαιοτήτων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ενώ οι Κατερίνα Μπασιάκου και Γιώργος Μπισμπίκης είναι επί συβάσει συντηρητές αρχαιοτήτων στο εν εξελίξει έργο «Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού Θεάτρου της αρχαίας Αμβρακίας», που εκτελείται με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ήπειρος 2014 - 2020».
Μετά το τέλος της ομιλίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, θα ακολουθήσει προβολή φωτογραφιών της διαδικασίας συντήρησης των ψηφιδωτών του Μικρού Θεάτρου, μέσα από τον φακό της Φωτογραφικής Ομάδας Άρτας ΦωτΟΑρτ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 
Σελίδες: 1 2
     Κατασκευή ιστοσελίδας: Αλέξης Κατσαδωράκης
Φιλοξενία: Artinoi.gr