ΦωτΟΑρτ
 ΦωτΟΑρτ: Νέα - Ανακοινώσεις   
  Έκθεση Φωτογραφίας 4η Διάσταση "το μέσα μας"

ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ - ΤΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
Πώς είναι να επιχειρείς κατάδυση στον απύθμενο τόπο της ύπαρξής σου, με μια βουτιά χωρίς ανάσες; Πώς είναι να φεύγεις από την τρισδιάστατη πραγματικότητα, σε ένα ταξίδι άλλοτε διαμαρτυρίας κι επανάστασης, κι άλλοτε ανακωχής με γνωστούς κι άγνωστους δαίμονες; Είναι, που η αναζήτηση σε συμπαρασύρει στο πρωτόγνωρο αντίκρισμα της άβουλης ως τώρα ύπαρξής σου ή που ο νους τυφλώνεται από το φως της ψυχής;
Δυο χειμώνες και δυο άνοιξες φρόντισαν να χωρέσουν τις αναζητήσεις μας, τους φόβους μας, τις αδυναμίες μας , τους ενδοιασμούς μας και τις ανασφάλειες μας, και να χαράξουν δρόμους συνένωσης και συνεύρεσης των μελών της ΦωτΟΑρτ για να εξομολογηθούν τα «έσω», κατ' εικόνα της νέας διάστασης, «της τέταρτης». Πλοηγός στο ταξίδι, ο Στέφανος Μασούρας, και συνταξιδιώτες η Κατερίνα Παπαδημητρίου, ο Παύλος Καρέζος, ο Νίκος Κασσελούρης, ο Χρήστος Πάνου , ο Μανώλης Τουτουδάκης, η Κατερίνα Ζαβερδινού και η Κατερίνα Σάτου Βέρρου με διάθεση για μια διαδρομή άνευ ορίων, στεγανών και μέτρων, σκηνοθετούν τον κόσμο, αυτόν που αιφνιδιαστικά ξεπήδησε μέσα στις νέες συνθήκες μιας πρωτοεμφανιζόμενης καθημερινότητας.
Στην έκθεση της ΦωτΟΑρτ με τίτλο : «Τέταρτη διάσταση, το μέσα μας», αποκαθηλώνονται τα πρέπει, με βλέμμα και διάθεση τέτοια, που κάνει τον θεατή να αναρωτιέται αν το οπτικό του πεδίο θολώνει από συγκινησιακό συναίσθημα και καθιστώντας τον, την ίδια στιγμή μάρτυρα της νέας διάστασης, μέσα από τη ματιά των δημιουργών φωτογράφων.
Στην Οικία Ζορμπά, μνημείο Ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, και στα ταμπλό ανακοινώσεων του Δήμου Αρταίων ξεδιπλώνεται η συνέχεια της ιστορίας αυτής της "τέταρτης διάστασης".
  ΦΩΤΟΑΡΤ ΖΟΡΜΠΑΣ

Την Τετάρτη στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό χώρο, την Οικία Ζορμπά, καθώς και την έκθεση μας με φωτογραφικά στιγμιότυπα της εργασιακής καθημερινότητας στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

  Στο Αρχοντικό Ζορμπά η στέγη της ΦωτΟΑρτ

O Φωτογραφικός Σύλλογος Άρτας, η δραστήρια ΦωτΟΑρτ αποκτά στέγη στο Αρχοντικό Ζορμπά (επί της Περιφερειακής Οδού, δίπλα στη Μητρόπολη).
Την επίσημη ανακοίνωση έκανε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου κατά την διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.
Εκτιμώντας ότι το Αρχοντικό Ζορμπά θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο τοπικό πολιτιστικό γίγνεσθαι και να αποκτήσει ζωή και δράση, η ΦωτΟΑρτ υπέβαλλε στην κα Παπαδοπούλου ανεπίσημα το σχετικό αίτημα πριν από δυο χρόνια, όταν ξεκίνησε και η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο φωτογραφικός Σύλλογος επανήλθε, επίσημα πλέον, πριν από μερικούς μήνες στο αίτημά του και έχοντας πλέον την στήριξη και την θετική εισήγηση του Δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη.
Έτσι, με απόφαση του Κ.Α.Σ, παραχωρείται στη ΦωτΟΑρτ μέρος του Αρχοντικού Ζορμπά υπό όρους και υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας. Η παραχώρηση θα γίνει για ένα χρόνο με δυνατότητα όμως ανανέωσής της εφόσον τηρηθούν οι όροι.
Η κα Παπαδοπούλου κάνοντας την ανακοίνωση τόνισε τη “χημεία” που υπάρχει στη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας με τη ΦωτΟΑρτ.
Από την πλευρά του ο Φωτογραφικός Σύλλογος, που από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς με εκθέσεις και συνεργασίες εντός και εκτός Άρτας, με ενθουσιασμό υποδέχθηκε την απόφαση του Κ.Α.Σ και ήδη ετοιμάζει την δράση με την οποία θα εγκαινιάσει αυτό το νέο ξεκίνημα. Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αρχές Μαρτίου με έκθεση φωτογραφικού υλικού και θα αφορά μία ξεχωριστή ματιά των μελών της ΦωτΟΑρτ στα μνημεία της Άρτας και όχι μόνο.
  ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2020

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αρταίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και στα πλαίσια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας:
"Τα πρόσωπα της βίας"
Με την συμμετοχή της ΦωτΟΑρτ & της ΦΟΑ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 23 Νοεμβρίου 2019 στις 7μ.μ., στην Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας "Γ.Μόραλης"
Διάρκεια Έκθεσης : 23-29 Νοεμβρίου 2019
  71186963_2168021110166816_8876715575603101696_o

Στα πλαίσια του 9ου φεστιβάλ ψυχικής υγείας « επιλέγω να ζω » που διοργανώνει η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης στα Ιωάννινα στις 10 & 11 Οκτωβρίου 2019 στον πολιτιστικό χώρο « Δημήτρης Χατζής» , Παλαιά Σφαγεία , το Οικοτροφείο Αίολος της Ε.Ψ.Ε.Π σε συνεργασία με τον φωτογραφικό σύλλογο Άρτας ΦωτΟΑρτ παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «Παρόντες».
Η διετή συνεργασία με τον φωτογραφικό σύλλογο Άρτας ΦωτΟΑρτ , ακολουθώντας την καθημερινότητα των ενοίκων εντός και εκτός δομής σε διάφορες δράσεις , είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια συλλογή φωτογραφικού υλικού. Επιλέχτηκαν 20 φωτογραφίες μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται συναισθήματα, προσωπικότητες και σχέσεις εμπιστοσύνης των ενοίκων με τα πρόσωπα αναφοράς τους αλλά και με τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας.
Η προβολή των φωτογραφιών έχει ως στόχο να αντιταχτεί στο στίγμα που περιβάλλει την ψυχική ασθένεια αποδεικνύοντας ότι όλοι μπορούν να είναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ . Η έκθεση είναι ανοιχτή προς το κοινό τις ημερομηνίες 10, 11& 12 Οκτωβρίου
  "Ντο-Ρε-Μι-Φα-Σολ-Λα..κλικ"

Η ΦωτΟΑρτ είναι η πρώτη φωτογραφική ομάδα της Άρτας από το 2014 και επισήμως φωτογραφικός σύλλογος από το 2017.
Είμαστε μια ομάδα ερασιτεχνών με κοινό γνώμονα την αγάπη για τη φωτογραφία και σκοπό να προσελκύσουμε λάτρεις αυτής της τέχνης.
Η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πόλης μας, οι ομορφιές της ευρύτερης περιοχής αλλά και η διαφορετική οπτική προσέγγιση πάνω σε καθημερινά και οικεία θέματα είναι τα κίνητρά μας για το επόμενο κλικ.
Κάθε χρόνο στο τέλος της φωτογραφικής μας σεζόν διοργανώνουμε θεματική έκθεση με σκοπό να αναδειχτεί η δουλειά των μελών στους συμπολίτες μας, άλλα και να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας με όμορφες εικόνες μέσα απ' την οπτική μας ματιά.
Η ιδέα της αποτύπωσης των μουσικών οργάνων και η ανάδειξη τους, ήταν μια φωτογραφική πρόκληση υψηλών απαιτήσεων, που το αποτέλεσμα δικαιώνει τη συνεργασία δύο καλλιτεχνικών κόσμων… της μουσικής και της φωτογραφίας!

Συμμετέχουν στην έκθεση:
Αποστολία Τάτση
Βούλα Λάμπρου
Γεωργία Καραβασίλη
Δημήτρης Μισερλής
Δημήτρης Παπαρούνης
Ελίνα Μπουκουβάλα
Ευάγγελος Ζαβερδινός
Ευάγγελος Μητσέλος
Ηλίας Λώλος
Κατερίνα Παπαδημητρίου
Μαρία Μόσιαλου
Μανώλης Τουτουδάκης
Νίκος Κασσελούρης
Ράνια Τσανή
Παύλος Καρέζος
Πέτρος Κουτσοκέρας
Σήλια Αντωνίου
Συμέλα Καραβασιλείου
Σωτηρία Δεμενοπούλου

  "Ιστορίες Δερματοστιξίας"

Η ΦωτΟΑρτ , με πορεία πέντε χρόνων στο χώρο και επίσημος φωτογραφικός σύλλογος πάνω από έναν χρόνο, απαριθμεί δεκάδες μέλη ερασιτεχνών φωτογράφων.
Είμαστε εραστές της τέχνης που λέγεται φωτογραφία.
Προσπαθούμε μέσα από τον φακό να αποτυπώσουμε ιστορίες, λεπτομέρειες που το ανθρώπινο μάτι δεν βλέπει, δημιουργώντας αναμνήσεις.
 Η αγάπη για την φωτογραφία είναι το μυστικό που ενώνει τόσους διαφορετικούς ανθρώπους σε μια οικογένεια.
Την οικογένεια της ΦωτΟΑρτ.

Σας προσκαλούμε στην έκθεσή μας με θέμα την τέχνη της δερματοστιξίας - Τατουάζ, μέσα από τη ματιά της ΦωτΟΑρτ.
Το σώμα γίνεται μέσο αφηγηματικό με σκοπό το τατουάζ να επικοινωνήσει το μήνυμά του.

Συμμετέχοντες στην έκθεση είναι οι:

Αποστολία Τάτση

Βούλα Λάμπρου

Γεωργία Καραβασίλη

Δημήτρης Παπαρούνης

Ditto Christofer gunior

Ευάγγελος  Ζαβερδινός

Ηλίας Λώλος

Κατερίνα Παπαδημητρίου

Λαμπρινή Ρήγα

Μαρία Μόσιαλου

Νίκος Κασσελούρης

Παύλος Καρέζος

Σήλια Αντωνίου

Συμέλα Καραβασιλείου

Σωτηρία Δεμενοπούλου

  «Τα ψηφιδωτά του Μικρού Θεάτρου. Η συντήρηση ψηφιδωτών»

Η θεματική που αφορά στο Μικρό Θέατρο της αρχαίας Αμβρακίας στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Βραδιές Τετάρτης στο Μουσείο», θα κλείσει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00 με την ομιλία με τίτλο «Τα ψηφιδωτά του Μικρού Θεάτρου. Η συντήρηση ψηφιδωτών» και ομιλητές τους Κωνσταντίνο Υψηλό, Κατερίνα Μπασιάκου και Γιώργο Μπισμπίκη.

               Ο Κωνσταντίνος Υψηλός είναι μόνιμος συντηρητής αρχαιοτήτων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ενώ οι Κατερίνα Μπασιάκου και Γιώργος Μπισμπίκης είναι επί συβάσει συντηρητές αρχαιοτήτων στο εν εξελίξει έργο «Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού Θεάτρου της αρχαίας Αμβρακίας», που εκτελείται με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ήπειρος 2014 – 2020».

               Μετά το τέλος της ομιλίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, θα ακολουθήσει προβολή φωτογραφιών της διαδικασίας συντήρησης των ψηφιδωτών του Μικρού Θεάτρου, μέσα από τον φακό της Φωτογραφικής Ομάδας Άρτας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

  Πανελλήνια Αθλιτική Εκδήλωση ΑμεΑ "Ελπίδα για τη ζωή"

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) σας προσκαλεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 να τρέξουμε όλοι μαζί στην Πανελλήνια Αθλητική Εκδήλωση ΑμεΑ "Ελπίδα για τη Ζωή" που θα διεξαχθεί στο Παραλίμνιο Πάρκο στην πόλη της Άρτας για φιλανθρωπικό σκοπό!

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τα κάτωθι:

Διαδρομή 2 χλμ με αναπηρικό και αγωνιστικό αμαξίδιο.
Διαδρομή 1 χλμ ΑμεΑ όλων των κατηγοριών.
Διαδρομή 6 χλμ αγωνιστικό και περιπατητικό για Όλους.
Kids Athletics.
Συναυλία (Αναγνωρισμένο καλλιτέχνη Πανελλαδικά).

Η ΦωτΟΑρτ είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης και θα είμαστε όλοι εκεί!

  2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας & Βίντεο στην Πρέβεζα

Η ΕΦΕ Πρέβεζας με συνδιοργανωτές την ΠΕ, το Δήμο Πρέβεζας και την ΕΦΕ, διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο Πρέβεζας που θα διεξαχθεί από τις 23/6 έως και τις 2/7/2017.
Ένα δεκαήμερο με πολλές εκδηλώσεις αφιερωμένες στη στατική και κινούμενη εικόνα. Μεταξύ των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται κυκλικά τραπέζια για το βίντεο, τη φωτογραφία, τις εγκαταστάσεις, ατομικές και ομαδικέςφωτογραφικές εκθέσεις, παρουσιάσεις ταινιών βίντεο, παρουσιάσεις φωτογράφων, portfolio review, masterclass κ.α.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Δρ. Γρηγόρης Βλασσάς, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας

Οργανωτική Επιτροπή:
Πρόεδρος
Κατερίνα Κορωναίου, Βιβλιοθηκονόμος Msc

Μέλη
Γιάννης Βουρβούλακας, Θεόφιλος Καζαντζίδης, Βελισσάρης Νάτσος, Βασίλης Γκίζας, Γιάννης Κωνσταντίνου, Βασίλης Τσάγκης, Θεμιστοκλής Τέφας, Τάνια Χατζηνικολάου, Στέλλα Γιωτοπούλου και Ιωάννης Βέλλης

Η ΦωτΟΑρτ συμμετέχει στο φεστιβάλ με ταινία μικρού μήκους και φωτογραφίες απ' το Αρχοντικό Παπακώστα με τεχνική Light Painting.  Respect Greece

Η ΦωτΟΑρτ δοκιμάζει τα όρια της και ξεπερνά τα σύνορα, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό που διοργανώνει η παγκοσμίου εμβέλειας εταιρία παραγωγής 48filmproject.com με θέμα "Respect Greece". Μια ομάδα ερασιτεχνών προσπαθεί να αναδείξει τα μνημεία της πόλης μας,την αξία της φιλίας, με αγάπη και σεβασμό στην Ελλάδα, έχοντας μόλις 48 ώρες στη διάθεση της!
Respect Greece .... Respect FwtOArt

Σελίδες: 1
     Κατασκευή ιστοσελίδας: Αλέξης Κατσαδωράκης
Φιλοξενία: Artinoi.gr